Ako na objednávku sme dostali počasie v sobotu 12. októbra, keď naša škola bola spoluorganizátorom Mitrovania  v Novohrade. Určite aj to prispelo k rozhodnutiu desiatok návštevníkov, stráviť jesenný voľný deň práve na našom Školskom majetku Ľadovo.

A neľutovali: Hubertova jazda, vystúpenia folklórnych súborov a muzikantov, súťaž v príprave jahňacích špecialít, súťaž v jedení halušiek, príprava syra, prehliadka plemien oviec, ukážka práce ovčiarskych psov s výkladom…

Naša škola pripravila prezentáciu jednotlivých odborov. Gastronomické odbory pripravili špeciality, ktorými mali návštevníci možnosť zahnať hlad alebo len si zamlsať. Na svoje si prišli deti, o ktoré sa postarali študenti z marketingu, hotelovej akadémie, ale aj kozmetičky a kaderníčky, ktoré im vykúzlili umelecké diela podľa ich výberu. Autoodbory mali k dispozícii motokáru, ktorú si vyskúšali hlavne chlapci.

Veľká vďaka patrí všetkým organizátorom, sponzorom, ale hlavne návštevníkom. Boli by sme radi, keby to bol začiatok tradície, ktorá prispeje k návratu ovčiarskych tradícií na Slovensku a k zvýšeniu záujmu mladých o farmárstvo.