Tento ročník súťaže cukrárov na veľtrhu v Bratislave mal názov Danubius Gastro DEBIC Cup. Súťažiaci mali za úlohu pripraviť moderný reštauračný múčnik chápaný ako súčasť trojchodového menu.

Hlavnou surovinou bola šľahačka Stand & overran, čokoláda Ruby  alebo  čokoláda GOLD  karamel  CALEBAUT, pyré mango alebo passion fruit (marakuja). Súťaže sa zúčastnilo 5 žiakov z rôznych miest Slovenska – Lučenec, Zvolen, Krupina, Púchov a Bratislava. Konkurencia bola veľká, porota hodnotila okrem vzhľadu a chuti výrobku aj rôznorodosť farieb, hygienu a čistotu práce, celkový dojem dezertu na tanieri…

Žiak 2. ročníka Július Baláž a jeho majsterka Bc. Karin Janišová zvládli podmienky na jednotku a po vlaňajšom 3. mieste sa náš cukrár umiestnil v zlatom pásme. Gratulujeme.