Dnes sme sa po dlhej dobe (vďaka covidu to žiaľ nebolo možné) zúčastnili akcie FourFest v Rimavskej Sobote. Téma bola „Jar – obdobie farieb, vôní a chutí“. Súťaže sa zúčastnili odbory – hotelová akadémia, kozmetička a vizážistka, kaderník a kuchár.

Žiaci odboru hotelová akadémia súťažili v nasledovných kategóriách: čašník – Lara Havrankóová a Adrian Lepieš (2. ročník); barman – Samuel Marko (4. ročník) a Samuel Ostrihoň (3. ročník); somelier – Patrik Jarábek (5. ročník); barista – Adam Marko (4. ročník). Aj napriek tomu, že sa súťažiaci neumiestnili na prvých troch priečkach, patrí im veľká vďaka, nakoľko sa precízne pripravovali a nielen prípravu ale i samotný deň súťaže zvládli na jednotku.

Súťaže v odbore kozmetička a vizážistka sa zúčastnila Saskia Rebeka Trávniková (2. ročník)  pod vedením Michaely Vranovej Ferenczovej. Umiestnila sa na krásnom 3. mieste. Vďaka patrí aj modelke Michaele Sýkorovej, že je už niekoľko rokov ochotná byť našou súčasťou.

Žiaci 3. ročníka odboru kaderník súťažili v kategórii – Pánsky módny účes a Dámsky koktailový účes – drdol. Súťažili Jozef Oláh a Anna Zvarová. Obaja sa umiestnili na krásnom 3. mieste. Poďakovanie patrí aj našim modelom Lenke Tóthovej a Adamovi Kováčikovi.

V odbore kuchár súťažil Denis Dominko. Spomedzi 20 súťažiacich junior kuchárov získal bronzovú medailu.

Sme hrdí na našich žiakov a tešíme sa z ich úspechov. Želáme im veľa zdaru v ich povolaní.