I keď „doprava“ má v názve našej školy svoje miesto, málokto z mladších ročníkov vie, že aj základom školy bolo Stredné odborné učilište dopravné. Preto návšteva Autosalónu v Nitre patrila v minulosti k tradičným podujatiam, predovšetkým v odboroch zameraných na automobilizmus. Po niekoľkoročnej prestávke sa podarilo túto tradíciu obnoviť a tak ráno 8. októbra 2015, sa skupina žiakov z odborov autoopravár a autoelektronik, v sprievode šiestich pedagógov, vydala na cestu – smer Nitra. Cesta veľkokapacitným autobusom vďaka rýchlostnej komunikácii bola príjemná, prebehla rýchlo a tak už čoskoro sme sa mohli prechádzať pomedzi naleštené štvorkolesové tátoše svetových automobiliek.

Aj napriek tomu, že to bol praktický prvý oficiálny deň pre verejnosť, nebol počet návštevníkov veľmi veľký, čo nám umožnilo dôkladnú prehliadku všetkých modelov o ktoré sme mali záujem.

Pozornosť najmä mladších návštevníkov upútal francúzsky výrobca AIXCAM, ktorý predstavoval malé automobily s možnosťou šoférovania už od 15 rokov.

Tohoročný autosalón venoval pozornosť aj alternatívnym pohonom, či už hybridom alebo 100% elektromobilom. Boli to predovšetkým produkty značiek VW, NISSAN, KIA. Samozrejme záujem bol aj o stánky s doplnkami, kde si priaznivci autotuningu mohli zakúpiť drobnosti pre vylepšenie svojich miláčikov. No a pochopiteľne nemalej pozornosti sa tešili aj hostesky, ktoré k autám už neodmysliteľne patria.

Malým sklamaním bola neúčasť popredných automobilových značiek BMW a AUDI. Priaznivci týchto automobilov nemusia byť smutní, lebo si budú môcť prísť na svoje na Autosalóne v Bratislave, ktorý sa bude konať v apríli budúceho roka a na ktorý sa po dobrých zážitkoch v Nitre samozrejme chystáme.