Dňa 25. 9. 2015 sme sa so žiakmi odboru agropodnikanie-chov koní a jazdectvo zúčastnili exkurzie v areáli Hippoaréna Šamorín. Výber dátumu nebol náhodný, využili sme totiž príležitosť spojiť prehliadku špičkového jazdeckého areálu s možnosťou zažiť atmosféru medzinárodných parkúrových pretekov o Dunajský pohár.

Na žiakov, ale i vyučujúcich, urobila Hippoaréna Šamorín obrovský dojem. Tamojšia jazdecká hala je najväčšou v Európe a 4. najväčšou na svete. Prezreli sme si ustajňovacie a výcvikové priestory, kolbiská, ale i niektoré nadštandardné tréningové zariadenia, ako napr. špeciálne solárium, trenažér a dokonca aj bazén pre kone. Vedenie Hippoarény nám bezplatne poskytlo odborného sprievodcu a po prehliadke sme si mohli pozrieť parkúrové súťaže prebiehajúce súbežne na viacerých kolbiskách.

Hlavným cieľom tejto exkurzie bolo umožniť žiakom vidieť podmienky a zažiť skúsenosti, s ktorými sa v praxi v našom a okolitých regiónoch nemajú možnosť stretnúť. A to sa podarilo i napriek nie veľmi priaznivému počasiu.