V rámci výstavy DANUBIUS GASTRO 2016 v Bratislave sa naši žiaci odboru kuchár a cukrár zúčastnili súťaže v živom varení pod názvom Gastro Cup 2016 a školu úspešne reprezentovali. Pod vedením MOV Bc. Tomáša Medgyesiho sa pripravovala žiačka 3. ročníka odboru kuchár Petra Furmanová.

Pripravovala jedlo „Vykostená perlička v slaninke doplnená terinkou z kačacej pečene v pórovom liste, zemiakovo – zázvorové pyré, glazované jablká a redukovaná perličia šťava“. Jej výkon bol ohodnotený odbornou komisiou striebornou medailou.

Pod vedením MOV Karin Janišovej sa na súťaž cukrárov pripravoval žiak 2. ročníka odboru cukrár Ján Molnár, ktorý súťažil s dezertom „Čokoládová trubička plnená citrónovým mascarpone  s malinovým želé“ a za svoju prácu získal bronzovú medailu. Za uvedené výsledky žiakom blahoželáme a prajeme im veľa úspechov v ďalšej tvorivej činnosti.

V piatok  29.1.2016 navštívili veľtrh aj žiaci našej školy spolu s učiteľmi odborných predmetov. Svet gastronómie a cestovného ruchu si tak mohli pozrieť z inej strany, ako školskej lavice a učebníc.