Rozhodnutie o výbere strednej školy je pre deviatakov na základných školách jedným z kľúčových rozhodnutí. Naša škola pripravila pre nich a širokú verejnosť Deň otvorených dverí, ktorý sa konal 16. 2. 2016 – 18. 2. 2016. Na vlastné oči sa mohli zoznámiť s 9 študijnými odbormi a 9 učebnými odbormi. Absolventi učebných odborov môžu pokračovať v štúdiu v 3 nadstavbových odboroch.

Šikovnosť a zručnosť žiakov hotelovej akadémie a žiakov odboru čašník, servírka mali možnosť nielen vidieť, ale aj ochutnať. Návštevníkov zaujali nápadité výrobky cukrárov a kuchárov a ukážka carvingu. Opäť otvárame aj v praxi žiadané učebné odbory mäsiar, pekár a hostinský.

 

Chlapcov viac zaujali technické odbory: mechanik počítačových sietí, mechanik elektrotechnik a autoopravár. Budúci žiaci, ale nielen oni, si mali možnosť pozrieť špičkové vybavenie odborných učební, ktoré je zárukou, že sa nemusia báť o uplatnenie po skončení školy.

 

Medzi návštevníkmi bolo aj dosť milovníkov zvierat, pre ktorých máme tri odbory – agropodnikanie so zameraním na chov koní a jazdectvo, kynológiu a farmárstvo. Zaujalo ich, že na škole študujú žiaci spolu so svojimi zvieratami.

 

Aj ostatné študijné a učebné odbory mali svojich obdivovateľov: pracovník marketingu so zameraním na cestovný ruch sa prezentoval tvorivou dielňou Kreativ, kozmetička a vizážistka a kaderníčka módnou prehliadkou. Otvárame aj odbor predavač.