Pod vedením Ing. Jozefa Rotha  (lektora s licenciou SkBA) sa uskutočnil v priestoroch hotelovej akadémie v dňoch 18.3. – 22.3. 2016 základný barmanský kurz.

Informácie o kurze pre budúcich záujemcov:

Celý kurz je rozdelený do piatich dní.

Prvý deň prebieha prevažne v teoretickej rovine, kde sa preberajú témy z histórie barmanstva, spôsoby prípravy miešaných nápojov, základné tovaroznalectvo – prehľad destilátov, likérov, tichých vín, dezertných vín, sektov a šampanských vín, barmanský inventár, barové sklo a pod.

Ďalšie dni sú určené na praktickú prípravu nápojov, za použitia originálnych surovín, ktoré vždy zabezpečuje odborný lektor SkBA. Študenti si počas praktickej časti vyskúšajú prípravu koktailov. Potrebný inventár a jednotlivé pomôcky taktiež zabezpečuje lektor SkBA.

Pri príprave nápojov sa preberajú jednotlivé skupiny miešaných nápojov a medzinárodné nápoje zo zoznamu IBA.

V posledný deň prebieha záverečná skúška z preberaného učiva.

Úspešní absolventi kurzu, ktorí vyhoveli požadovaným kritériám získavajú certifikát Slovenskej barmanskej asociácie, potvrdený pečiatkou a podpisom prezidenta SkBA , spolu s podpisom odborného lektora, ktorý viedol barmanský kurz.