Dňa 18. marca 2016 sa konal v Banskej Bystrici druhý ročník súťaže GASTRO CUP 2016. Súťaž organizoval banskobystrický klub kuchárov a cukrárov Slovenska pre kuchárov juniorov a seniorov z celého Slovenska.

Našu školu na súťaži reprezentovala žiačka 3. ročníka odboru kuchár Petra Furmanová, ktorá pod vedením MOV Bc. Tomáša Medgyesiho pripravovala v živom varení pstruha lososovitého plneného bylinkovou fášou so šafránovou omáčkou a hráškovým crembrulé. Práca našej žiačky ako aj výsledný pokrm sa hodnotiacej komisii veľmi páčila. Z počtu 21 súťažiacich získala zlatú medailu a zároveň bola ohodnotená ako najlepší kuchár junior v tomto ročníku za čo získala pohár absolútneho víťaza súťaže.

Petre ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a želáme veľa ďalších profesionálnych úspechov.