Dňa 21.10.2016 žiaci odborov mechanik počítačových sietí, autoopravár, mechanik elektrotechnik, kaderník, agropodnikanie – chov koní a jazdectvo navštívili divadelné predstavenie –  Denník Anny Frankovej, ktorý  sa veľmi rýchlo zaradil medzi najpútavejšie diela na tému holokaustu a druhej svetovej vojny.

Ide o autentický, zázrakom zachovaný denník.  Anna Franková mala trinásť rokov, keď si začala zapisovať svoje  sny, túžby a tajomstvá.  Anna rozmýšľa o svojej povahe, o tom, prečo ju stále porovnávajú so staršou sestrou a aj o tom, ako môže chutiť prvý bozk. Taktiež si spomína na hlad, prísny denný režim, ostreľovanie, represie a zákony „Tretej ríše“.  V rokoch 1942 – 1944 nevychádza Anna ani raz z úkrytu, ktorý dvom židovským rodinám poskytli holandskí priatelia. Jej denníkové zápisky náhle končia a my sa až z historických materiálov dozvedáme o jej konci v koncentračnom tábore.

Príbeh režisérky Júlie Rázusovej vzbudzuje mnohé filozofické otázky a témy na zamyslenie: akí by sme boli aj my v hraničných situáciách.  Inscenácia je určená pre všetky generácie,  zvlášť  však  pre študentov a rovesníkov Anny Frankovej.

Ďakujeme divadlu, pretože predstavenie bolo  skutočne vynikajúce a ohlasy žiakov boli nasledovné:

„Bolo to nádherné!“

„Krásne predstavenie, výborní herci!“

Anna Franková: Denník Anny Frankovej