ocenenie1Tohoročný Deň študentov bol pre našu školu významný, nakoľko pri tejto príležitosti si náš žiak Denis Borcha, prevzal  z rúk ministra školstva Petra Plavčana Pamätný list sv. Gorazda.

Toto prestížne ocenenie sa udeľuje za úspešnú reprezentáciu Slovenska v medzinárodných vedomostných, športových, umeleckých súťažiach, ako aj v predmetových olympiádach.

Denis Borcha je žiakom Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy v Lučenci, kde navštevuje 2. ročník učebný odbor autoopravár-mechanik. Zaradil sa takmer do osemdesiatky ocenených študentov z celého Slovenska na základe svojich športových úspechov.  Dva roky sa aktívne venuje silovému trojboju a za to obdobie sa prepracoval medzi svetovú špičku.  Denis získal prvenstvá na mnohých svetových športových šampionátoch, bol členom slovenskej výpravy World Powerlifting Congress v Portugalsku, kde zožal v tlaku na lavičke a silovom trojboji obrovský úspech. Na tomto šampionáte mal premiéru a jednoznačne sa mu darilo. Štartoval v tlaku na lavičke tínedžerov do 140 kg v súťažiach raw, multi ply aj single play. Vo všetkých troch prípadoch získal zlato a zároveň všetky tri výkony (zatlačených 115 kg, 145 kg, 140 kg)  boli svetovými rekordmi.

Denisa nemožno len tak ľahko prehliadnuť, nakoľko to nie je žiadny drobec. No na druhej strane je to nenápadný, skromný a vždy usmievavý študent, ktorý si popri svojej športovej záľube usilovne plní aj školské povinnosti.

Gratulujeme Denisovi Borchovi k jeho úspechu, prajeme mu veľa pekných športových aj osobných úspechov a pridávame sa k vyjadreniu pána ministra, že: ,,Ak si má Slovensko udržať pozíciu úspešnej a konkurencieschopnej krajiny, je dôležité rozvíjať potenciál jej mladých ľudí, ktorí raz budú rozhodovať o budúcnosti nášho štátu.‟

ocenenie2