V utorok 31. 3. 2015 sa žiaci hotelovej akadémie a odborov z Haličskej cesty mali možnosť na vlastné uši presvedčiť, že „koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom“. Divadelné centrum Martin novým anglickým predstavením opäť nesklamalo.

Amerika v Lučenci!!!

Traja mladí ľudia na pódiu divadla Európa, traja králi divadelného umenia v kombinácii s absolútne dokonale načítanou náturou mladého človeka. Už „prológ“ zbystruje pozornosť a naťahuje uši teenagerov, ktorí majú inak sklon už vopred odsúdiť výkony druhých.

Vonka marcový sneh, ľadový vzduch a severný vietor. V sále teplo rozsnívaného amerického sna, bezlimitnej honby za cieľom, hlučného prejavu i patriotizmu Američanov, tak nevyhnutnej fyzickej krásy americkej blondýnky, a pretvárky. Američan-pupok sveta netuší, že Slovakia existuje a už vôbec nevie, kde. Slovák, rezervovaný a inferiórny typ, polostratený vo veľkom svete príde na dve veci: mať sen je motor do ďalšieho dňa, a tá druhá, bez ktorej Ti ani motor supersonického lietadla nepomôže je, že učiť sa anglicky a vedieť speakovať dáva v živote zmysel.