Banskobystrický klub kuchárov a cukrárov SZKC zorganizoval v dňoch 10. a 11. marca 2017  3. ročník súťaže kuchárov a cukrárov Gastro Cup 2017.  Súťaž sa konala v Hoteli Lux v Banskej Bystrici a zapojili sa do nej aj žiaci našej školy.

V kategórii kuchár junior súťažila naša žiačka z 1. ročníka nadstavbového štúdia Petra Furmanová a získala 2. miesto. Pripravovala hlavné jedlo z afrického sumčeka. V prvej časti prípravy žiačka filetovala sumčeka afrického a v druhej časti ho tepelne upravovala.

V kategórii cukrár junior súťažil náš žiak Janko Molnár v kategórii misa so sladkým pečivom alebo čokoládové petit fours alebo friandises (4 druhy) po 5 ks na tému Sladká jar, výstavný stôl. Žiak získal 3. miesto. Janko Molnár je žiak 3. ročníka.

 

V piatok 10. marca sme ich boli podporiť aj my, študenti prvého a druhého ročníka odboru Hotelovej akadémie. Na miesto konania súťaže sme sa dostali práve v čase, keď naša žiačka dokončievala svoje súťažné jedlo a v zapätí ho hodnotila odborná porota.

Popri súťaži prebiehali v Hoteli Lux aj sprievodné podujatia spojené s ochutnávkou potravinárskych výrobkov, kávy a miešaných nápojov.

Poobede sme sa presunuli cez Múzeum SNP na Námestie SNP, dominanty krajského mesta, a odtiaľ do OC Európa.

Banská Bystrica nás ráno privítala snežením, dažďom a lúčila sa s nami slnečnými lúčmi.