Ani dátum – piatok 13. apríl, ani jemný dážď neodradil prvákov a druhákov z hotelovej akadémie od zaujímavej exkurzie do hotela Lux v Banskej Bystrici. Konala sa tu súťaž kuchárov a cukrárov GASTRO CUP 2018.

Stretli sme sa aj s Petrou Furmanovou, žiačkou II. T triedy, odbor spoločné stravovanie, ktorá súťažila za Slovak Junior National Team. Súťažnou úlohou bolo filetovanie ryby „ sumček africký “ TRIM E (filet bez kože) a následne pripravenie 2 porcií súťažného jedla. Za svoj výkon získala zlatú medailu.

Peťa poradila prvákom, ako majú na sebe pracovať, aby dosiahli úspech v tom čo ich baví.

Súčasťou boli sprievodné akcie: degustácia kávy – firma Ondrejka, degustácia pekárenských výrobkov – LaLorraine, stánok Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Banskej Bystrici, degustácia mliečnych výrobkov – Debic a iné.