V dňoch 9. – 18. októbra 2018 sa v hoteli Medves pri Salgotariáne uskutočnil Erasmus projekt pod názvom Digital Employment zameraný na zručnosti v marketingu, ktorého sa zúčastnila aj naša škola.

10 dní sa mladí účastníci z  Maďarska,  Slovenska (naša škola a gymnázium Stará Ľubovňa), Čiech (gymnázium Veľké Pavlovice pri Brne) a z Rumunska (z  mesta Pitest) učili ako úspešne založiť a propagovať firmu použitím rôznych metód a nástrojov.  Pracovný program bol náročný, ale bol priestor aj na zábavu, oddych a zoznamovanie sa. V programe nechýbal  výlet do okolia, večer talentov,  národné  prezentácie,  posedenie pri vatre. Okrem „povinnej angličtiny“ sa mladí ľudia naučili aj niečo z jazykov svojich kamarátov – maďarčiny  a rumunčiny.

Atraktívnou súčasťou programu bol „Kultúrny večer“, na ktorom všetci zúčastnení prezentovali v angličtine svoje krajiny. Dievčatá, oblečené do tradičných slovenských krojov, prezentovali kultúru, históriu a gastronómiu Slovenska. Táto forma rozširovania odborných vedomostí a jazykových zručností sa všetkým študentom páčila a určite v tom chceme v budúcnosti pokračovať.

Z nasej školy sa pobytu zúčastnili: Mgr. Marián Šustek,  Daniela Szabóová,  Monika Fodorová, Lucia Hašková, Veronika Halgašová, Zoltán Merica, Vivien Kuszaová, Patrik Malček,  Patrícia Magyarová, Sofia Budáčová, Roland Rubint, Tibor Szabó,  Sandra Hatvaniová , Patrícia Žilíková a  Miriam Vaculčiaková.