Forma | Denná, s možnosťou dištančného štúdia |
Charakteristika kurzu ČAŠNÍK – SERVÍRKA | Absolvent vzdelávacieho programu ovláda zásady stolovania a s tým súvisiace práce, pravidlá techniky jednoduchej a zložitej obsluhy, zásady spoločenského vystupovania, zásady dokončovania jedál pred hosťom. Ovláda zásady hygieny, bezpečnosti pri práce, predpisov HACCP a vie uplatniť správne technologické postupy práce. Ovláda základné ekonomické a právne normy nevyhnutné pre výkon činnosti v prevádzke spoločného stravovania. Má poznatky z odbornej terminológie o potravinách a nápojoch, o technologických postupoch prípravy teplých a studených jedál, múčnikov, teplých a studených nápojov. Pozná zásady práce pri slávnostných príležitostiach. Je zručný pri zostavovaní jedálnych a nápojových lístkov podľa gastronomických pravidiel, pri praktickom uplatňovaní techniky podávania jedál a nápojov, prípravy základných druhov miešaných nápojov a káv. Vie pracovať s registračnou pokladnicou a výpočtovou technikou, robiť vyúčtovanie. Je zručný v oblasti uplatňovania etických zásad komunikácie s klientmi, zákazníkmi a spolupracovníkmi. Počet hodín teórie: 120 hodín Počet hodín praxe: 380 hodín |
Čašník – servírka
Aktuality
- Upracme Slovensko
- Partnerská škola z Blanska – návšteva v rámci programu V4 – mini grant
- Exkurzia X-Bionic Sphere v Šamoríne
- Informácie pre záujemcov o štúdium
- Informácie k prijímaciemu konaniu pre šk. r. 2024/2025 pre zákonných zástupcov žiakov 9. ročníka ZŠ
- Súťaž vo florbale dievčat
- Mix volejbal
- Lyžiarsky výcvik
- Voľby členov do Rady školy
- Naši futsalisti tretí