Forma Denná, s možnosťou dištančného štúdia
Charakteristika kurzu
 
 
POMOCNÉ PRÁCE V CUKRÁRSKEJ DIELNI
Absolvent vzdelávacieho programu ovláda technologické výpočty, postupy a normy pri výrobe cukrárskych výrobkov. Vie posúdiť kvalitu surovín a správne ich uskladniť. Riadi sa zásadami hygieny a sanitácie podľa potravinového kódexu. Vie ako normovať spotrebu surovín a pomocných materiálov podľa objednávok. Pozná jednotlivé druhy cukrárskych ciest, polotovarov a výrobkov. Vie zhotoviť cestá, hmoty, náplne, polevy, ozdoby a finálne cukrárske výrobky. Vie posúdiť kvalitu hotových výrobkov, popísať ich chyby a spôsob odstránenia. Vie vykonať základnú údržbu a obsluhu príslušných strojov a zariadení v cukrárskej prevádzke. Uplatňuje moderné technologické postupy a prvky vo výrobe. Dokáže skladovať a expedovať hotové výrobky, uplatňovať moderné technologické postupy, viesť výrobnú dokumentáciu a aplikovať zásady správnej výrobnej praxe.

Počet hodín teórie: 30 hodín
Počet hodín praxe: 150 hodín