Kód odboru: 6445 H
Forma štúdia: denné 3-ročné štúdium
Spôsob ukončenia štúdia: záverečná skúška – výučný list
Teoretické vyučovanie prebieha v priestoroch školy na Zvolenskej ceste 83.
Po ukončení prípravy – štúdia samostatne zvládne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako kvalifikovaný pracovník v reštauráciách, hoteloch a v ostatných zariadeniach spoločného stravovania.
Absolventi zvládajú práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, minútky, šaláty a múčniky, poznajú suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál, hygienu, vedia odborne komunikovať so zákazníkom.
Po ukončení štúdia má absolvent možnosť pokračovať v dvojročnom nadstavbovom štúdiu 6403 L podnikanie v remeslách a službách a štúdium ukončiť maturitnou skúškou.
Prax vo vlastnom školskom zariadení Školská jedáleň Zvolenská cesta 83.
Súťaže:
- celoškolská súťaž o najlepšieho kuchára školy
- Tatranský kuchár
- Danubius Gastro, celoslovenská súťaž v oblasti gastronómie Bratislava
- Gastro Cup Banská Bystrica a mnoho ďalších…
Žiak má možnosť rozšíriť si vzdelanie v krúžkoch:
- kuchyňa Novohradu, Gemera a Malohontu – 1. ročník
- príprava dezertov – 2. ročník
- moderné trendy v kuchárskej technológii, carving – vyrezávanie z ovocia – 3. ročník
Facebook: Gastro SOŠ HSaD Lučenec