Ďalším príspevkom k zážitkovému vyučovaniu sa stala exkurzia do Šamorína, ktorú absolvovali žiaci a učitelia vo štvrtok 5. mája 2022.

Vybrali sme si termín medzinárodných jazdeckých pretekov DANUBE CHAMPIONS tour.

V x-bionic® sphere sa vždy deje niečo zaujímavé! Celoročne otvorený a verejnosti prístupný areál sa v závislosti od aktuálnej sezóny stáva miestom konania medzinárodných aj lokálnych vrcholných i rekreačných športových podujatí, workshopov a kurzov, či príležitostných kultúrnych a spoločenských podujatí.

x-bionic® sphere je multifunkčný rezort pre šport a relax. Na svoje si tu prídu profesionálni aj amatérski športovci a tímy, aktívni ľudia i rodiny s deťmi. Spája sa tu záľuba v zdravom životnom štýle, olympijské vybavenie na svetovej úrovni a široké možnosti relaxu s rodinou, priateľmi či kolegami.

Pocity Adelky: „V Šamoríne bolo úžasne. Videla som skvelých jazdcov a skvelé kone. Spolužiaci si našli každý svoje, ale mňa uchvátili koníky. Boli sme paf z toho, ako vysoko skáču – 120 cm ako nič, ešte aj s rezervou. Výlet sa mi páčil aj z toho dôvodu, že som videla jazdcov nielen z okolia, z Bratislavy alebo z Masarykovho dvora, boli tam jazdci aj z Rumunska, Maďarska, Nemecka, Holandska atď.“

Tilda: „Všetko bolo nádherné, takéto miesto som nikdy v živote nevidela. Škoda že sme tam nemohli byť dlhšie, preteky, koníky, jazdci – nemám na to slová…“