Kód odboru:

63 23 K

Forma štúdia

denné 5-ročné štúdium

Spôsob ukončenia štúdia:

maturitná skúška

Absolvent odboru je po päťročnom štúdiu kvalifikovaný riešiť praktické problémy podnikateľskej praxe v hotelierstve a v spoločnom stravovaní. Uplatnenie má ako manažér strednej úrovne v stravovacom a ubytovacom zariadení, samostatný podnikateľ v hotelových a reštauračných službách, riadiaci zamestnanec v uzavretých formách spoločného stravovania, manažér podporných služieb v hotelovom zariadení a v ďalších príbuzných službách cestovného ruchu.

  • Príprava študentov na prácu v reštauračných a hotelových zariadeniach, na štúdium na VŠ a samostatné podnikanie
  • Reštaurácia Háčko – vlastné stredisko praktického vyučovania (v pozícii manažérov samostatné riadenie gastronomického zariadenia)
  • Možnosť niekoľkomesačnej praxe v zahraničí (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, – okrem praktických a jazykových skúseností aj zaujímavé finančné ohodnotenie)
  • Funkčný školský informačný systém (poznámky sú v elektronickej forme)
  • Dva cudzie jazyky – anglický a nemecký (vyššia dotácia hodín)
  • Exkurzie do zariadení hotelového typu

Získanie certifikátov a osvedčení:

  • vodičský preukaz (najlacnejšia autoškola v meste)
  • barmanský kurz (miešanie a príprava nápojov)
  • Flair Bar Academy (2. stupeň barmanského kurzu)
  • someliérsky kurz (všetko o degustácii a servise vína)
  • baristický kurz (príprava kávy)
  • reštauračný systém (program BlueGastro)
  • hotelový systém (program Horec)
  • jednoduché a podvojné účtovníctvo (program Alfa plus a Omega)

Čo Vás ešte môže zaujať:

  • výhodná poloha – centrum mesta – blízko Galérie (najbližšie zo všetkých stredných škôl k autobusovej a vlakovej stanici)
  • voľný prístup na Internet v celom objekte školy
  • posilňovňa v budove hotelovej akadémie
  • možnosť ubytovania a stravovania priamo v budove školy (v papučkách priamo na vyučovanie)
  • k dispozícii najväčšia telocvičňa v meste
  • moderné učebne pre praktické vyučovanie (kuchyne na prípravu pokrmov, učebňa odbornej praxe, baristická a barmanská učebňa)
  • dostatočné vybavenie počítačovou technikou (6 učební, interaktívne tabule)
  • školský bufet, školský internát v budove HA