Absolvent odboru je po päťročnom štúdiu kvalifikovaný riešiť praktické problémy podnikateľskej praxe v hotelierstve a v spoločnom stravovaní. Uplatnenie má ako manažér strednej úrovne v stravovacom a ubytovacom zariadení, samostatný podnikateľ v hotelových a reštauračných službách, riadiaci zamestnanec v uzavretých formách spoločného stravovania, manažér podporných služieb v hotelovom zariadení a v ďalších príbuzných službách cestovného ruchu.
- Príprava študentov na prácu v reštauračných a hotelových zariadeniach, na štúdium na VŠ a samostatné podnikanie
- Reštaurácia Háčko – vlastné stredisko praktického vyučovania (v pozícii manažérov samostatné riadenie gastronomického zariadenia)
- Možnosť niekoľkomesačnej praxe v zahraničí (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, – okrem praktických a jazykových skúseností aj zaujímavé finančné ohodnotenie)
- Funkčný školský informačný systém (poznámky sú v elektronickej forme)
- Dva cudzie jazyky – anglický a nemecký (vyššia dotácia hodín)
- Exkurzie do zariadení hotelového typu
Získanie certifikátov a osvedčení:
Čo Vás ešte môže zaujať: