Teoretické vyučovanie prebieha v priestoroch školy na Zvolenskej ceste 83.
Po ukončení prípravy – štúdia absolvent samostatne zvládne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako kvalifikovaný pracovník v reštauráciách, hoteloch a v ostatných zariadeniach spoločného stravovania.
Absolventi zvládajú práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, dokážu pripraviť minútky, šaláty a múčniky, poznajú suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál, hygienu, vedia odborne komunikovať so zákazníkom.
Po ukončení štúdia má absolvent možnosť pokračovať v dvojročnom nadstavbovom štúdiu 6403 L podnikanie v remeslách a službách a štúdium ukončiť maturitnou skúškou.
Prax je realizovaná vo vlastnom školskom zariadení Školská jedáleň Zvolenská cesta 83.
Krúžky: – momentálne nie sú v ponuke
Súťaže: