Kód odboru:

6445 H

Forma štúdia

denné 3-ročné štúdium

Spôsob ukončenia štúdia:

záverečná skúška

výučný list

Teoretické vyučovanie prebieha v priestoroch školy na Zvolenskej ceste 83.

Po ukončení prípravy – štúdia absolvent samostatne zvládne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako kvalifikovaný pracovník v reštauráciách, hoteloch a v ostatných zariadeniach spoločného stravovania.

Absolventi zvládajú práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, dokážu pripraviť minútky, šaláty a múčniky, poznajú suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál, hygienu, vedia odborne komunikovať so zákazníkom.

Po ukončení štúdia má absolvent možnosť pokračovať v dvojročnom nadstavbovom štúdiu 6403 L podnikanie v remeslách a službách a štúdium ukončiť maturitnou skúškou.

Prax je realizovaná vo vlastnom školskom zariadení Školská jedáleň Zvolenská cesta 83.

Krúžky: – momentálne nie sú v ponuke

  • kuchyňa Novohradu, Gemera a Malohontu – 1. ročník
  • príprava dezertov – 2. ročník
  • moderné trendy v kuchárskej technológii, carving – vyrezávanie z ovocia – 3. ročník

Súťaže:

  • Danubius Gastro, celoslovenská súťaž v oblasti gastronómie Bratislava
  • Sweet Cup Prešov

  • súťaž v príprave vianočného šalátu Rimavská Sobota

  • Four fest Rimavská Sobota

  • Gastro Cup Banská Bystrica a mnoho ďalších…