Kód odboru:

2964 H

Forma štúdia

denné 3-ročné štúdium

Spôsob ukončenia štúdia:

záverečná skúška

výučný list

Teoretické vyučovanie prebieha v priestoroch školy na Zvolenskej ceste 83. Praktické vyučovanie je organizované formou odborného výcviku v škole, v stredisku praktického vyučovania.

Absolventi poznajú jednotlivé suroviny na prípravu cukrárskych výrobkov, ovládajú normy a technologické postupy na prípravu ciest, náplní a poliev. Vedia pracovať s čokoládou, pripravovať pralinky, ozdoby z fúkaného karamelu, z modelovej hmoty a pripravovať torty k rôznym príležitostiam.

Úspešní absolventi štúdia majú možnosť pokračovať v 2-ročnom študijnom odbore 6403 L podnikanie v remeslách a službách, ktoré je ukončené maturitnou skúškou.

Krúžky:

  • modelovanie postavičiek
  • výroba praliniek
  • modelovanie kvetov novými technikami
  • výroba minidezertov
  • práca s fúkaným karamelom
  • ručná maľba na torty
  • výroba makróniek.

Súťaže:

  • celoškolská súťaž o najlepšieho cukrára školy
  • celoslovenská súťaž žiakov stredných škôl vo výrobe praliniek
  • Danubius gastro, celoslovenská súťaž v oblasti gastronómie Bratislava
  • O najkrajšiu tortu (Púchov, Trenčín).