Kód odboru: 6444 K
Absolvent po ukončení štúdia zvládne jednoduchú a zložitú obsluhu hostí, vie poskytnúť pomoc pri výbere z jedálneho lístka, odporučiť vína k jednotlivým jedlám, pripravuje miešané nápoje aj podľa vlastných receptúr, vie pripraviť jednoduché jedlá, dokončuje jedlá pred hosťom a pripravuje tabule na slávnostné príležitosti. Ovláda zásady vedenia administratívy a účtovania za využitia gastronomických programov, vie účtovať na kontrolnej pokladnici, je schopný samostatne organizovať gastronomickú akciu.
Forma štúdia: denné 4-ročné štúdium
Spôsob ukončenia štúdia: maturitná skúška
Prax vo vlastných školských zariadeniach: Školská jedáleň Zvolenská cesta 83
Súťaže:
- celoškolská súťaž v miešaní nápojov
- Danubius Gastro, celoslovenská súťaž v oblasti gastronómie Bratislava
- Gastro cup Banská Bystrica a mnoho ďalších
Odborné krúžky s certifikátom počas štúdia:
- barmanský – miešané nápoje
- someliérsky – servírovanie vína
- baristický – príprava kávy
Možnosť zapojenia sa aj do ostatných krúžkov a kurzov na škole.
Facebook: Gastro SOŠ HSaD Lučenec