Súťaž SKILLS SLOVAKIA „Ukáž čo vieš“ kaderník, vizážista sa v piatok 16. apríla uskutočnila online. Svoje kompetencie, zručností a vedomosti podľa vzdelávacích štandardov štúdia v učebnom odbore kaderník a študijnom odbore kozmetička a  vizážistka si v online prenose overili žiaci z 9 stredných škôl. Súťažné témy boli zamerané na ovládanie praktických zručností technologických úkonov dámskeho a pánskeho kaderníka/kaderníčky a vizážistu.

V kategórii Romantický účes z dlhých vlasov našu školu reprezentovala žiačka 3. ročníka odboru kaderník Sofia Lakatošová. Spolupracovala s kozmetičkou a vizážistkou, žiačkou 4. ročníka, Monikou Tomanovou.

Online prostredie prinieslo nový obsah súťaže v snímaní a predstavení postupu spracovania účesu a použitia postupov a vlasovej kozmetiky súťažiacimi inak, ako to vnímame pri prezenčnej súťaži. O poradí rozhodla odborná hodnotiaca komisia zložená z pedagógov zúčastnených škôl. Hodnotil sa postup, celkový dojem, vzhľad a vizuálna kvalita zhotoveného účesu.

Máme veľkú radosť z krásneho 2. miesta a želáme dievčatám veľa kreativity v ďalšej práci.