Kód odboru: 2964 H
Forma štúdia: denné 3-ročné štúdium
Spôsob ukončenia štúdia: záverečná skúška – výučný list
Teoretické vyučovanie prebieha v priestoroch školy na Zvolenskej ceste 83. Praktické vyučovanie je organizované formou odborného výcviku v škole, v stredisku praktického vyučovania.
Absolventi poznajú jednotlivé suroviny na prípravu cukrárskych výrobkov, ovládajú normy a technologické postupy na prípravu ciest, náplní a poliev. Vedia pracovať s čokoládou, pripravovať pralinky, ozdoby z fúkaného karamelu, z modelovej hmoty a pripravovať torty k rôznym príležitostiam.
Úspešní absolventi štúdia majú možnosť pokračovať v 2-ročnom študijnom odbore 6403 L podnikanie v remeslách a službách, ktoré je ukončené maturitnou skúškou.
Súťaže:
- celoškolská súťaž o najlepšieho cukrára školy
- celoslovenská súťaž žiakov stredných škôl vo výrobe praliniek
- Danubius gastro, celoslovenská súťaž v oblasti gastronómie Bratislava
- O najkrajšiu tortu (Púchov, Trenčín).
Krúžky:
- modelovanie postavičiek
- výroba praliniek
- modelovanie kvetov novými technikami
- výroba minidezertov
- práca s fúkaným karamelom
- ručná maľba na torty
- výroba makróniek.
Facebook: Gastro SOŠ HSaD Lučenec