Forma | Denná, s možnosťou dištančného štúdia |
Charakteristika kurzu CUKRÁR | Absolvent vzdelávacieho programu ovláda technologické výpočty, postupy a normy pri výrobe cukrárskych výrobkov. Vie posúdiť kvalitu surovín a správne ich uskladniť. Riadi sa zásadami hygieny a sanitácie podľa potravinového kódexu. Ovláda odbornú terminológiu, základné technologické výpočty a technologické postupy. Vie ako normovať spotrebu surovín a pomocných materiálov podľa objednávok. Pozná jednotlivé druhy cukrárskych ciest, polotovarov a výrobkov. Vie zhotoviť cestá, hmoty, náplne, polevy, ozdoby a finálne cukrárske výrobky. Vie posúdiť kvalitu hotových výrobkov, popísať ich chyby a spôsob odstránenia. Vie vykonať základnú údržbu a obsluhu príslušných strojov a zariadení v cukrárskej prevádzke. Uplatňuje moderné technologické postupy a prvky vo výrobe. Ovláda základné pojmy a vzťahy z ekonomiky podniku, metódy plánovania a ekonomiky práce. Dokáže skladovať a expedovať hotové výrobky, uplatňuje moderné technologické postupy, vedie výrobnú dokumentáciu a aplikuje zásady správnej výrobnej praxe. Je schopný uplatniť fantáziu, tvorivosť a estetické cítenie pri príprave špecifických cukrárenských výrobkov. Počet hodín teórie: 60 hodín Počet hodín praxe: 220 hodín |
Cukrár
Aktuality
- Prednášky na témy „Moje kariérne smerovanie“ a „Svet práce“
- Skúšky základného výcviku jazdca
- Upracme Slovensko
- Partnerská škola z Blanska – návšteva v rámci programu V4 – mini grant
- Exkurzia X-Bionic Sphere v Šamoríne
- Informácie pre záujemcov o štúdium
- Informácie k prijímaciemu konaniu pre šk. r. 2024/2025 pre zákonných zástupcov žiakov 9. ročníka ZŠ
- Súťaž „Barista junior“
- Súťaž vo florbale dievčat
- Mix volejbal