Forma Denná, s možnosťou dištančného štúdia
Charakteristika kurzu
 
 
 
CUKRÁR
Absolvent vzdelávacieho programu ovláda technologické výpočty, postupy a normy pri výrobe cukrárskych výrobkov. Vie posúdiť kvalitu surovín a správne ich uskladniť. Riadi sa zásadami hygieny a sanitácie podľa potravinového kódexu. Ovláda odbornú terminológiu, základné technologické výpočty a technologické postupy. Vie ako normovať spotrebu surovín a pomocných materiálov podľa objednávok. Pozná jednotlivé druhy cukrárskych ciest, polotovarov a výrobkov. Vie zhotoviť cestá, hmoty, náplne, polevy, ozdoby a finálne cukrárske výrobky. Vie posúdiť kvalitu hotových výrobkov, popísať ich chyby a spôsob odstránenia. Vie vykonať základnú údržbu a obsluhu príslušných strojov a zariadení v cukrárskej prevádzke. Uplatňuje moderné technologické postupy a prvky vo výrobe. Ovláda základné pojmy a vzťahy z ekonomiky podniku, metódy plánovania a ekonomiky práce. Dokáže skladovať a expedovať hotové výrobky, uplatňuje moderné technologické postupy, vedie výrobnú dokumentáciu a aplikuje zásady správnej výrobnej praxe. Je schopný uplatniť fantáziu, tvorivosť a estetické cítenie pri príprave špecifických cukrárenských výrobkov.

Počet hodín teórie: 60 hodín
Počet hodín praxe: 220 hodín