Forma | Denná, s možnosťou dištančného štúdia |
Charakteristika kurzu POMOCNÉ PRÁCE V CUKRÁRSKEJ DIELNI | Absolvent vzdelávacieho programu ovláda technologické výpočty, postupy a normy pri výrobe cukrárskych výrobkov. Vie posúdiť kvalitu surovín a správne ich uskladniť. Riadi sa zásadami hygieny a sanitácie podľa potravinového kódexu. Vie ako normovať spotrebu surovín a pomocných materiálov podľa objednávok. Pozná jednotlivé druhy cukrárskych ciest, polotovarov a výrobkov. Vie zhotoviť cestá, hmoty, náplne, polevy, ozdoby a finálne cukrárske výrobky. Vie posúdiť kvalitu hotových výrobkov, popísať ich chyby a spôsob odstránenia. Vie vykonať základnú údržbu a obsluhu príslušných strojov a zariadení v cukrárskej prevádzke. Uplatňuje moderné technologické postupy a prvky vo výrobe. Dokáže skladovať a expedovať hotové výrobky, uplatňovať moderné technologické postupy, viesť výrobnú dokumentáciu a aplikovať zásady správnej výrobnej praxe. Počet hodín teórie: 30 hodín Počet hodín praxe: 150 hodín |
Pomocné práce v cukrárskej dielni
Aktuality
- Priebežné výsledky 1. termínu prijímacích skúšok
- Prednášky na témy „Moje kariérne smerovanie“ a „Svet práce“
- Skúšky základného výcviku jazdca
- Upracme Slovensko
- Partnerská škola z Blanska – návšteva v rámci programu V4 – mini grant
- Exkurzia X-Bionic Sphere v Šamoríne
- Informácie pre záujemcov o štúdium
- Informácie k prijímaciemu konaniu pre šk. r. 2024/2025 pre zákonných zástupcov žiakov 9. ročníka ZŠ
- Súťaž „Barista junior“
- Súťaž vo florbale dievčat