Dňa 15. apríla 2015 sa v priestoroch reštaurácie Hviezda uskutočnila už tradičná jarná súťaž zručností žiakov v gastronomických odboroch a v cestovnom ruchu. Súťaže sa zúčastnili žiaci rôznych ročníkov ako študijných (hotelová akadémie, pracovník marketingu so zameraním na cestovný ruch, čašník-servírka), tak i učebných odborov (kuchár, cukrár, čašník-servírka). Cieľom súťaže bolo predviesť svoje praktické zručnosti, ktoré nadobudli počas doterajšieho štúdia a v neposlednom rade si zmerať sily aj so svojimi spolužiakmi.

Počas celého dňa prebiehali jednotlivé súťažné kategórie, ktoré mali svoje vlastné hodnotiace komisie. Podľa slov jednotlivých komisií, súťažiaci boli dobre pripravení a tak nebolo ľahké určiť víťazov.

Súťažilo sa nasledovných kategóriách: miešanie nápojov, flambovanie dezertu, modelovanie, príprava dezertov, príprava hlavného jedla. Študenti zo študijného odboru pracovník marketingu so zameraním na CR prezentovali svoje práce na tému „Klenoty Slovenska“ a svoj prednes neskôr doplnili aj vlastnými propagačnými materiálmi.

Moderátorsky celú súťaž sprevádzal pán profesor Igor Kokavec a Veronika Dobrová, žiačka 3. ročníka študijného odboru pracovník marketingu so zameraním na cestovný ruch. Počas celého dňa panovala pokojná súťažná atmosféra.

Všetci súťažiaci si z dnešného dňa odniesli pozitívne zážitky a predsavzatie, že do budúcna ešte na svojich zručnostiach popracujú.

Výsledková listina:

1. študijný odbor: pracovník marketingu so zameraním na cestovný ruch – prezentácie na tému Klenoty Slovenska

1. ročník – 1.miesto: Janka Galambová, 2. miesto: Lenka Pievarová, 3.miesto: Martina Kamenská
3. ročník – 1. miesto: Lukáš Chlpoš, 2. miesto: Kristína Stieranková, 3. miesto: Lucia Horváthová

Gastronomické odbory:

1. Cukrári – učebný odbor
kategória: I. a II. ročník – príprava dezertov
1. miesto: Ján Molnár, 2. miesto: Mária Budáčová, 3. miesto: Ivana Pušková

kategória: III. ročník – modelovanie kvetov
1. miesto: Nikoleta Takáčová, 2. miesto: Stanislava Václaviková, 3. miesto: Judita Balogová

2. Čašník – servírka, hotelová akadémia (HA)
kategória: súťaž vo flambovaní dezertu
1. miesto: Miroslava Brijaková (HA), 2. miesto: Veronika Martinková (HA), 3. miesto: Henrieta Adamická

kategória: príprava miešaného nápoja
1. miesto: Patrik Bobáľ, 2. miesto: Zuzana Borbásová (HA), 3. miesto: Roland Kluka

3. Kuchár – žiaci učebného odboru aj hotelovej akadémie
1. miesto: Tomáš Šulek, 2. miesto: Mária Murínová, 2.miesto: Mária Bartušová (HA) 3. miesto: Petra Furmanová a cena za kreativitu: Denis Matušík

Z médií:

nasenovinky.sk