Pod vedením Ing. Jozefa Rotha (lektora s licenciou SkBA) sa uskutočnil v priestoroch hotelovej akadémie v dňoch 18.3. – 22.3. 2016 základný barmanský kurz.
Informácie o kurze pre budúcich záujemcov:
Celý kurz je rozdelený do piatich dní.
Prvý deň prebieha prevažne v teoretickej rovine, kde sa preberajú témy z histórie barmanstva, spôsoby prípravy miešaných nápojov, základné tovaroznalectvo – prehľad destilátov, likérov, tichých vín, dezertných vín, sektov a šampanských vín, barmanský inventár, barové sklo a pod.
Ďalšie dni sú určené na praktickú prípravu nápojov, za použitia originálnych surovín, ktoré vždy zabezpečuje odborný lektor SkBA. Študenti si počas praktickej časti vyskúšajú prípravu koktailov. Potrebný inventár a jednotlivé pomôcky taktiež zabezpečuje lektor SkBA.
Pri príprave nápojov sa preberajú jednotlivé skupiny miešaných nápojov a medzinárodné nápoje zo zoznamu IBA.
V posledný deň prebieha záverečná skúška z preberaného učiva.
Úspešní absolventi kurzu, ktorí vyhoveli požadovaným kritériám získavajú certifikát Slovenskej barmanskej asociácie, potvrdený pečiatkou a podpisom prezidenta SkBA , spolu s podpisom odborného lektora, ktorý viedol barmanský kurz.