V čase od 9. 2. 2015 do 13.2. 2015 žiaci 2. ročníka odboru kuchár absolvovali kurz prípravy tradičných jedál regiónov Novohrad, Malohont a Gemer. Cieľom tohto kurzu bolo upevniť a doplniť poznatky žiakov z prípravy jedál, ktoré boli v minulosti ale i dnes typické pre tieto regióny.

Žiaci si pripravovali jedlá svojich starých mám a naučili sa ich podávať v dnešnej modernej podobe. Dôležitú úlohu zohrala nielen príprava jedla, ale aj naservírovanie podľa súčasných trendov v gastronómii.

Pripravovali jedlá: Granadírmarš s bryndzou, Kapustovú polievku s hubami a klobásou, Podplamenníky, Lesnícky guľáš, Sebechlebský trhanec, Novohradské pliecko, Kyslú polievku s vajcom, Hutianske dupčiaky, Palacinky z jablkového cesta, Fazuľovú polievku, Ťahanú štrúdľu, Bačovskú kotlinu.

Kurz prebiehal v príjemnej atmosfére pod vedením majsterky pre OV Kataríny Lackovej. Po úspešnom absolvovaní kurzu žiaci získali osvedčenie o absolvovaní kurzu.