Žiaci 1. – 4. ročníka Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy, študijného odboru agropodnikanie – kynológia, sa dnes 24. 02. 2022 zúčastnili exkurzie výcvikového strediska záchranárskej kynológie v Banskej Bystrici. Cieľom exkurzie bolo zážitkovou formou sprístupniť žiakom danú oblasť kynológie. Záchranárska kynológia je špecifická oblasť zameraná hlavne na pátranie osôb, či už v lavínach, zruinovanom teréne, ale aj na ploche. Nájdenú osobu označia psy vyštekaním. Žiakom bola prednesená zaujímavá prednáška o výcviku, výbere vhodného psa a následne boli predstavené ukážky výcviku psov. Taktiež sme spustili pátraciu akciu aj po našich 2 žiakoch, ktorých úlohou bolo ukryť sa v zle dostupnom teréne a záchranárske psy ich úspešne vypátrali.

V priebehu dvoch hodín sme sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií. Následne sme sa v rámci oddychu zastavili aj v nákupnom centre Európa v Banskej Bystrici, kde žiaci dostali priestor na využitie voľného času. V popoludňajších hodinách sme dorazili šťastne domov a žiakom sa exkurzia veľmi páčila.

Veľké poďakovanie patrí Kynologickej záchrannej brigáde v Banskej Bystrici, že pre žiakov pripravili zaujímavý program. Poďakovanie patrí aj našej študentke Monike Valovej zo 4. P triedy, ktorá je súčasťou ich tímu a predviedla nám ukážky so svojou šikovnou Beky.

Veríme, že exkurzia obohatila našich žiakov a rozšírila im obzory.