Beseda so záchranárskymi kynológmi RESCUERS SLOVAKIA sa konala 2. 3. 2022 na školskom majetku, ktorej sa zúčastnili všetky ročníky študentov kynológie.

Združenie RESCUERS SLOVAKIA je apolitické humanitárne združenie, ktoré združuje dobrovoľníkov pripravených poskytovať pomoc v prípade katastrof, pri živelných pohromách, mimoriadnych udalostiach alebo iných nešťastiach a to najmä pomocou vycvičených záchranárskych psov. Venujú sa činnosti, ktorá má vysoko humánne zameranie a to záchrana ľudského života. Členovia sú študenti a aj riadne zamestnaní nadšenci zaoberajúci sa kynológiou už niekoľko rokov. Dobrovoľníci sú bežní ľudia, ktorí sú ochotní obetovať svoj čas a pomáhajú pri záchranných prácach: pátrajú po nezvestnej osobe, pomáhajú počas povodní, pri lesných požiaroch, vedia poskytnúť adekvátnu pred lekársku prvú pomoc vždy a všade, zabezpečujú prevenciu pred úrazmi svojimi odbornými radami a pod. RESCUERS SLOVAKIA sa špecializuje na vyhľadávanie nezvestných osôb zasypaných v ruine alebo stratených osôb v lesnom poraste – plošné vyhľadávanie.

Náš deň s týmito skvelými ľuďmi sa niesol v podobe prednášky o tomto kynologickom združení, o práci a skúsenostiach prítomných záchranárskych kynológov. O metodike výcviku záchranárskeho psa a skúškach záchranárskych psov. V neposlednom rade sme mali aj praktické ukážky záchranárskych tímov.

Veľmi pekne ďakujeme za nové informácie a poznatky.