Počas letných prázdnin a aj na začiatku školského roku niektorí naši žiaci tvrdo makali nielen na brigádach ale pracovali na svojich výkonoch spolu so svojimi koníkmi a trénermi.

Žiačka z 3. P Janka Vóglová žala túto sezónu jeden úspech za druhým a jazdeckú sezónu zavŕšila najlepšie ako len mohla. V Poľsku v prvom ročníku Vyšehradského šampionátu získala krásny titul šampiónky v kategórii Jazdec a kôň junior.

Vo westernových disciplínach máme tiež viacero šikovných žiačok, napríklad Sašku Bátoriovú, ktorá sa v rámci týchto disciplín krásne posúva a pracuje spolu so svojou domácou trénerkou.

Dňa 16. 9. 2023 Saška so svojou kobylou Babou získali 1. miesto v pole bendingu mládeže, 4. miesto v barrel race mládež, 5. miesto keyhole a 1. vicešampiónka v kategórii mládež. V lete na vyhlásenom Rodeo Muráň 2023 získali krásne 3. miesto v pole bendingu mládež. Srdečne gratulujeme a želáme ešte veľa úspechov.

Ďalšou westernovou reprezentantkou je naša nová žiačka z 1. P. Chiara Kureková, ktorá sa v septembri 2023 zúčastnila svojich celkovo druhých pretekov a priniesla si domov niekoľko umiestnení: 2. miesto mládež Pole bending, 5., a 6., miesto Barrel race mládež, 2. miesto Key hole mládež + open a celkový šampión v kat. mládeže.